Innoware ApS

EN PRISROBOT SOM ER HELT DIN EGEN

EN PRISROBOT SOM ER HELT DIN EGEN

Hvad gør en prisrobot?

Prisovervågning med prisrobot, automatiserer arbejdet med, at tilpasse webshoppens priser til konkurrenterne således, at dit online værditilbud er på plads prismæssigt, så du på søgemaskiner og prissammenligningssider (ex. Pricerunner), har et matchende eller bedre pristilbud, end dine konkurrenter. Prisrobotten scanner automatisk dine konkurrenters webshops, og sammenligner prisen for deres specifikke produkt med dit, så du kan justere dit pristilbud og øge salget. Vores prisrobot har den fordel, at den kan tilpasses lige præcis din virksomheds behov, herunder sammenfletning med andre rabatter.
Prisrobotten er licensbaseret, men er ikke begrænset i brug. Det koster et beløb, at få sat prisrobotten op, og tilsvarende hvis man ønsker speciel funktionalitet implementeret. Der er ingen begrænsning i antal af produkter eller konkurrenter.

Hvordan virker prisrobotten?

Vi har valgt, at implementere vores prisrobot i Excel, fordi de fleste kender dette program og så er det forholdvis enkelt at udvikle i. Herunder ser du billedet af hovedsiden, hvorfra man dagligt kører prisrobotten og behandler de modtagne data. Man trykker bare på <Scan> knappen og herefter opdaterer prisrobotten data fra din webshop, hvorefter scanning påbegyndes. Når scanningen er færdig, vælger man i yderste kolonne, hvilke produkter, som skal pris-opdateres, hvorefter man trykker på <Export> knappen og der genereres en CSV fil, som kan uploades. Vi arbejder på en API løsning, som tillader direkte upload fra prisrobotten. 

Konkurrentnavne er sløret på billederne herunder.

Prisrobot screendump
Prisrobot hovedside

Opsætning af prisrobotten

Prisrobotten henter selv produktdata fra din webshop, enten via fil download eller API. Data vedligeholdes i et Prisark, hvorfra man også definerer strategi for det enkelte produkt, sammen med vejledende udsalgspris, kostpris og min. DB. Interface med webshoppen skal programmeres ind.
Opsætningen er manuel, hvilket betyder, at man selv vælger de konkurrenter og produkter, som skal skannes. Fordelen er her, at man kun vælger de virksomheder, som er konkurrenter, for der er ingen grund til at matche priser med konkurrenters produkter, som ingen kan finde. Først vælger man alle de konkurrenter, som man kan identificere ved online søgninger, eller som vises i Pricerunner. Vi sørger så for, at lægge informationer om konkurrentens webshop ind i prisrobotten, så den rigtige pris kan hentes ud, sammen med andre information såsom udsolgt vare og fragt. Man vælger også strategi, om produkterne fra konkurrenten skal matches eller prisen skal være lavere.

Når man har defineret informationer om konkurrentens webshop, lægger man produkt-links ind, som matcher med vores eget produkt. Hvis produktet har variant-funktionalitet, kan man definere hvordan produktet vælges, så den rigtige pris hentes ud. 

Logs for kørsel og fejlrapportering

Prisrobottens kørselslog ligger i ExecLog fanen, og fortæller hvordan sidste kørsel foregik og hvilke produkter som blev behandlet, og hvilken strategi som blev anvendt. Prisrobotten Fejllog beretter hvis noget er gået galt, hvilket som regel skyldes , at redirects. PageLog fortæller om der fejl i hvordan data hentes fra en produktside, og den fortæller også hvor stor siden er i bytes og hvor hurtigt siden blev hentet. Prishistorikken logger alle priser som er blevet ændret, med information om hvilken konkurrent, som har ændret dem med datoangivelse, så der hurtigt kan laves en statistik over, hvem der ændrer priser.